De vijf natuurkindige principes

Er zijn diverse invalshoeken die van invloed zijn op jouw gezondheid. Ik neem ze in mijn natuurgeneeskundig consult altijd mee.

1. Alles is energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. De meest herkenbare is wel de energie die we in ons lichaam hebben. Als we ons goed voelen dan hebben we energie om leuke dingen te doen en kunnen we de wereld aan. Naast deze meer tastbare en herkenbare vorm van energie hebben we ook fijnstoffelijke energie, deze is niet zichtbaar maar wel aanwezig in ons lichaam en in de ruimte om ons heen.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om goed te kunnen functioneren. Het energetisch systeem van de mens, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort of overschot aan energie niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken.

Bij een blokkade in de energiestroom ontstaan emotionele en fysieke klachten. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

We werken samen aan het balanceren van jouw energiestromen. Met behulp van kinesiologie, touch for health, reiki, maar ook doordat jij inzicht krijgt in het ontstaan van jouw gezondheidsklacht. Hierover vind je meer bij de vijfde invalshoek de “Psyche”.

2. Een goede prikkeloverdracht in je hersenen

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van de belangrijkste lagen en wordt ook wel “hét communicatienetwerk van het lichaam” genoemd. Via onze hersenen wordt er door overdracht van impulsen/prikkels gecommuniceerd met de rest van het lichaam. We zorgen er dus voor dat jouw hersenen weer ingesteld staat op herstel en gezond worden. 

Met behulp van ontstress-oefeningen, reiki en touch for health, maar ook door aanpassing van je mindset brengen we jouw zenuwstelsel tot rust. Door deze aanpak leer je zelf eerder de signalen van je lichaam herkennen. Zodat je kunt bijsturen. Het gaat erom dat jij weet wat je moet doen om weer tot rust te komen. Door tijdig te ontspannen, voel je zelf aan wat goed voor je is. Met een rustig hoofd en positieve mindset creëer je een prachtige voedingsbodem voor een gezond lichaam. 

3. Drainage (afvoer) van gifstoffen

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig overbelast. Denk hierbij aan stress, fastfood, verslaving/ altijd online zijn. In de natuurgeneeskunde zien we dit als gifstoffen. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Je leert bij mij hoe je dit zelf kunt doen. 

Het mag duidelijk zijn dat een overvloed aan gifstoffen nadelig werkt voor het herstel van je lichaam. Daarom ga je aan de slag met goede voeding en help ik je ontdekken welke negatieve gedragspatronen bij jou zorgen voor overbelasting.

Gelukkig is het mogelijk deze belasting aan te pakken. Dit doen we met goede voeding, live the connection, touch for health, reiki, orthomoleculaire therapie en meditatie.

4. Goede voeding is de basis van een gezond lichaam

Goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. Bij iedere levensfase en bij ieder uniek mens past z’n eigen voeding. Voeding kan van invloed zijn op het functioneren van ons menselijk lichaam en op ons geestelijk welzijn.

Met goede voeding voorzie ik je van adviezen om tot een gezond en goed voedingspatroon te komen. Hierbij maak ik indien nodig ook gebruik van orthomoleculaire therapie. Bovenal leer ik je weer zelf te voelen wat wel en niet goed voor je is.

5. Geestelijk welzijn, een gezond brein is de helft van je herstel

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen, maar vlak ook vooral jezelf niet uit. Stiekem zijn we soms zelf onze eigen grootste vijand geworden en dat werkt heel negatief door op jouw gezondheid. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Persoonlijk vind ik het brein en de mindset van mensen fascinerend. Wist je dat de meeste mensen zelf prima weten wat ze anders moeten doen? Ze weten alleen niet hoe? En daar help ik graag bij.

Door je bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die jouw helingsproces negatief beïnvloeden, kun je ze gaan veranderen. De laatste stap is dus op zoek te gaan naar deze patronen en kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Ik maak hiervoor gebruik van live the connection, touch for health en diverse bewustwordingstechnieken. 

Hiermee word jij bevrijd van oude pijnen en door het inzicht dat ontstaat kan je moeiteloos veranderen. Het brein is de meest sterke instrument voor herstel. Vandaar dat we hier in mijn aanpak uitgebreid bij stilstaan.

Zin om te werken aan herstel?

Boek dan hieronder jouw afspraak. Je bent van harte welkom in mijn praktijk aan de Tjaskerstraat 33 in Zwolle, ook online help ik je graag verder. 

 

  • De afspraak duurt 1,5 uur en kost € 155,- incl. btw
  • Je ontvangt een uitgebreid intakeformulier bij de afspraak bevestiging. Ik werk met een behandelovereenkomst, zodat het voor jou en mij duidelijk is op welke manier we werken aan herstel.
  • Voor geschillen ben ik lid van de geschillencommissie van de NIBIG.