Natuurgeneeskundig Consult

Word optimaal gezond met behulp van de vijf natuurgerichte principes in een natuurgeneeskundig consult.

Herken jij één van onderstaande klachten?

Je lichaam belemmert je om te doen wat je leuk vindt

 • Je hebt geregeld last van je buik en je baalt ervan
 • Je hebt weinig energie en moet in het weekend bijkomen i.p.v. genieten
 • Je hebt geregeld hoofdpijn en wil daar graag vanaf
 • Je bent vastgelopen in de reguliere geneeskunde
 • Je hebt een onverklaarbare pijn die maar niet over gaat
 • Je wordt meerdere keren per nacht wakker

Zit je psychisch in de knoei?

 • Je hebt een burn-out
 • Je bent bang voor irreële dingen
 • Je voelt je onzeker en dat belemmert je
 • Je hebt een gebrek aan zelfvertrouwen
 • Je doet dwangneurose en snapt niet waarom
 • Je bent geregeld gefrustreerd
 • Je hebt woede aanvallen
 • Ben je er helemaal klaar mee om je waardeloos te voelen?

Verlang je naar…

 • Lekker in je vel zitten en doen wat je leuk vindt

 • Genieten van eten & drinken

 • Volop energie hebben en fit je weekend in gaan voor leuke dingen

 • Begrijpen wat jouw lichaam je te vertellen heeft 

 • Pijnvrij zijn en genieten van je leven

 • Rust en ruimte ervaren
 • Zelfvertrouwen hebben 

 • Emotionele balans en stabiliteit

 • Een positief zelfbeeld

 • Vertrouwen in je leven

Met een natuurgeneeskundige aanpak leer je luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft.

We lossen jouw blokkades op waardoor jouw energie weer volop kan stromen om te herstellen.

Bij mentale & psychische klachten zorgt de natuurgeneeskundige aanpak ervoor dat de liefde in en om jou heen weer gaat stromen. Dat klinkt misschien raar. Maar hierdoor ontstaat rust & vertrouwen om stap voor stap je problemen op te lossen.

Jouw klachten verdwijnen als sneeuw onder de zon en je gaat met nieuwe inzichten aan de slag om jouw herstel te bevorderen. De eerste effecten zijn meestal binnen 3 weken merkbaar. Jouw lichaam wordt je allerbeste vriend!

Mijn kennismaking met Marije was doordat ik in de “standaard geneeskunde” vastliep. Ik had allerlei ontstekingen aan mijn huid waar geen zalf meer tegen hielp. 3 jaar lopen smeren zonder echt resultaat. Dus een afspraak bij Marije gemaakt uit het oogpunt baat het niet dan schaadt het niet. Ik ben van het type eerst zien dan geloven 😊. Eigenlijk liet Marije me al snel inzien waar ik mee bezig was. Ik was al een aantal jaren aan het overleven en aan het zorgen voor alles en iedereen…behalve mezelf. Mijn zoontje werd 5 jaar geleden gediagnosticeerd met neuroblastoom kinderkanker en vanaf dan gaat de overlevingsmodus aan. Er moet van alles gebeuren en iedereen om mij heen had het moeilijk. Ik kon het mentaal allemaal prima op een rijtje houden, maar merkte dat het bij mij lichamelijk zijn weerslag begon te nemen. Tijd voor mezelf nemen en wat aanpassingen aan mijn voeding (weg met suikers…) hadden resultaat. 3 weken na het eerste consult waren mijn huidontstekingen nagenoeg verdwenen. Hoe blij kan een mens daarvan worden! Dus mocht je nog twijfelen, ga gewoon een keer proberen of het je helpt 😊 Leonie

Ik heb Marije als zeer kundig en toegankelijk ervaren. Het advies en ook de begeleiding is totaal op maat. Ook is er ruimte voor wat er op dat moment belangrijk is. Alles is gericht op het meer of weer in balans brengen van jou als persoon. Linda

Sinds ik bij Marije ben geweest voel ik me veel beter, ik slaap weer lekker en heb ik geen opgetrokken schouders meer. Ik heb meer aandacht voor mezelf en daardoor ben ik vrolijker en voel me tevreden. Anoniem

Ik had een flinke burn-out, maar wilde er eigenlijk niet aan. In het traject dat ik volgde bij Marije kwam ik stapje voor stapje dichter bij mezelf. Ik leer mezelf weer te voelen en durfde stil te staan bij mezelf. Hierdoor kwam ik uit mijn burn-out en ga ik nu met meer vertrouwen door het leven. Nienke

Ik zat niet lekker in mijn vel, maar kon niet zo goed aangeven waardoor. Ik was moe, snel geprikkeld, vaak hoofdpijn, was in een korte tijd veel aangekomen en voelde me onzeker op meerdere vlakken. Ik kwam bij Marije terecht en voelde meteen haar warmte en rust. Marije heeft zoveel kennis! Daar kan ik me nog steeds over verbazen. We zijn met mijzelf aan de slag gegaan. Waar komen al die emoties vandaan? Wat zit er echt onder al die emoties. Voelen, voelen uit mijn hoofd en nog eens voelen. Ze heeft me geleerd om op mijzelf te vertrouwen. Te luisteren naar mijn gevoel en me in te laten zien wat voor mooi mens ik ben. Marije heeft me geadviseerd in voeding en ook in supplementen. Ook heeft ze me doorgestuurd naar de huisarts voor een bloedonderzoek, ze vermoede dat ik een probleem met mijn schildklier had. En wat bleek…mijn schildklier waardes waren helemaal niet goed. In combinatie dat ik al vroeg in de overgang zat en dit erbij kwam, zat hier ook een deel van de oplossing in. Haar behandelingen op de behandelbank vond ik heel erg fijn. Marije voelt waar het in je lichaam niet stroomt. Waardoor stroomt het niet, wat zit er onder die pijn, waar komt die werkelijk vandaan? Soms confronterend en soms een huh momentje, maar steeds weer te ‘verklaren’ door te voelen en daarna dus te weten dat je goed voor jezelf moet zorgen! Lieve Marije, dank je wel! Yvette

Zo werkt het

Bij een natuurgeneeskundig consult benader ik je klacht vanuit diverse natuurgeneeskundige invalshoeken.

Ik doe een uitgebreide intake (die je vooraf ontvangt), waarin we samen kijken naar meerdere aspecten van jouw gezondheid. We starten met het in kaart brengen van jouw klacht, hoe deze is ontstaan en welke acties je al hebt ondernomen om weer beter te worden. Daarnaast kijk ik naar je voeding, leefstijl, mentale vertering, energie, terugkerende gedragspatronen en hoe je omgaat met jezelf en je omgeving.

Soms scan ik je (energie)lichaam op blokkades en doe ik een aantal oefeningen ter ontspanning. Ik werk waar mogelijk met een behandelplan, zodat het voor jou en mij duidelijk is wat de te volgen route is naar herstel.

Ieder traject is maatwerk, maar in mijn aanpak zie ik met enige dichterlijke vrijheid de volgende elementen terugkomen:

Een aantal consulten kort op elkaar zodat jouw energie weer vrij kan stromen en jij je weer een stuk beter voelt;

Ontstressen van een aantal gebeurtenissen die emotioneel impact op jou hebben gehad;

Met behulp van energetisch werk en het doorbreken van de negatieve gedragspatronen wordt ballast afgevoerd.

Je komt tot diepe ontspanning en rust;

Een orthomoleculair voedingsadvies indien noodzakelijk;

Een kleine oefening voor thuis.

Het kan voorkomen dat ik je door stuur naar een al dan niet (reguliere) zorgverlener. Ik werk vanuit de netwerk gedachte, dit houdt in dat ik contacten onderhoud met reguliere en complementaire zorgverleners om samen het beste resultaat voor jou te bereiken.

Over het algemeen zijn de eerste gezondheidseffecten na 3 weken merkbaar.
Daarnaast merken veel klanten extra’s op zoals; beter slapen, je positiever voelen, een opgeruimd gevoel hebben en dit ook uitstralen.

Wil je meer weten over de vijf natuurgerichte principes?

Zin om te werken aan herstel?

Boek dan hieronder jouw afspraak. Je bent van harte welkom in mijn praktijk aan de Tjaskerstraat 33 in Zwolle, ook online help ik je graag verder. 

 

 • De afspraak duurt 1,5 uur en kost € 155,- incl. btw
 • Je ontvangt een uitgebreid intakeformulier bij de afspraak bevestiging. Ik werk met een behandelovereenkomst, zodat het voor jou en mij duidelijk is op welke manier we werken aan herstel.
 • Voor geschillen ben ik lid van de geschillencommissie van de NIBIG.